Кошик
150 відгуків

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заказы и сообщения, поскольку по ее графику работы сегодня выходной. Ваша заявка будет обработана в ближайший рабочий день.

Вул. Ізмайлівська 11 А, Харків, Україна
+380 (57) 782-54-43
+380 (66) 888-00-32
+380 (98) 834-10-60
"Компанія" Укрхімсировина'
Кошик
Глутамат натрію, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Мінімальне замовлення 25 кг (мішок)

Глутамат натрію (Е621) застосовується для посилення смаку харчових продуктів. Він являє собою білий кристалічний порошок, чудово розчинний у воді.

На початку ХХ століття японський учений Кікунае Ікеда, займаючись вивченням соєвого соусу і інших продуктів, характерних для Південно-Східної Азії, намагався відповісти на питання, чому їжа, присмачена деякими сушеними водоростями, стає більш смачною і апетитною. Виявилося тому, що в них міститься глутамінова кислота. У 1909 р. йому був виданий патент на спосіб виробництва харчових препаратів. За цим способом була отримана сіль глутамінової кислотиглутамат натрію (глютамат натрію), який почали випускати в Японії на продаж під назвою «адзі-но-мото», що означає «душа смаку». З тих пір підсилювач смаку глутамат натрію став широко застосовуватися і завоював популярність у всьому світі. Його щорічне споживання на планеті досягла 200 000 тонн.



Технологічні рекомендації

 Глутамат натрію (глютамат натрію) використовується як інтенсифікатора, підсилює смак основного продукту. Дана добавка широко використовується при виробництві концентратів супів, соусів, консервів, чіпсів, крекерів, майонезу, кетчупів. Вона застосовується при виготовленні страв з м'яса, риби, птиці, овочів, бобових, посилюючи їх природні смакові особливості. Смак глутамату натрію специфический «мясной» ощущается при концентрации от 0,03% и более. Его целесообразно использовать при приготовлении изделий из низкосортного и мороженного мяса, которое при хранении частично утратило свои первоначальные свойства, а также при применении соевых белков и других заменителей мяса.

При производстве колбасных изделий и полуфабрикатов глутамат натрия добавляют в куттер или мешалку одновременно с солью и специями при приготовлении фарша.

Для изготовления продуктов из свинины, говядины, баранины и конины глутамат натрия(глютамат натрия) додають в шприцовочный розсіл; при виробництві шинки в оболонці — в мішалку або масажер.

Кількість глутамату натрію при виробництві ковбасних виробів, продуктів із свинини, яловичини, баранини, конини, напівфабрикатів та ін. становить 0,05-0,15 % до маси сировини. При виробництві консервованих море - і рибопродуктів закладка глутамату натрію несколько выше и составляет от 0,1 до 0,5%. Он может добавляться в продукт вместе с солью. Дозировку соли при этом, как правило, уменьшают на 10%. Оптимальное проявление «глутаминового эффекта» наблюдается в слабокислой среде — при рН 6,5 - 5. В более кислой среде эффект усиления вкуса снижается, а при рН 4 теряется вовсе.

Глутамат натрия внесений в перелік сировини в ГОСТ 18487-80 «консервовані Страви обідні для спец. споживача. Технічні умови», ГОСТ 50847-96 «Концентрати харчові перших і других обідніх страв швидкого приготування. Технічні умови», ГОСТ 7457 «Консерви рибні. Паштети. Технічні умови».

Основні
Країна виробникКитай
Вага2000 г
Користувальницькі характеристики
ВиробникКитай
  • Ціна: 105 грн/кг
  • Мінімальне замовлення: 25 кг
  • Спосіб упаковки: Мішок 25 кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner