Кошик
256 відгуків
Вул. Ізмайлівська 11 А, Харків, Україна
+380 (57) 782-54-43
+380 (66) 888-00-32
+380 (98) 834-10-60
"Компанія" Укрхімсировина'
Кошик
Глутамат натрію, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Мінімальне замовлення 25 кг (мішок)

Глутамат натрію (Е621) застосовується для посилення смаку харчових продуктів. Він являє собою білий кристалічний порошок, що прекрасно розчинний у воде.

В початку ХХ століття японський вчений Кікунае Ікеда, вивчаючи соєвий соус і інших продуктів, характерних для Південно-Східної Азії, намагався відповісти на питання, чому їжа, підібрана деякими сушеними водоростями, стає смачнішою і апетитної. Виявляється тому, що в їх міститься глутамінова кислота. В 1909 . йому був виданий патент на спосіб виробництва харчових препаратів. По цьому способу була отримана сіль глутамінової кислоти — глутамат натрію (глютамат натрію), який стали випускати в Японії на продаж під назвою «адзі-но-мото», що означає «душа смаку». З тех пор підсилювач смаку глутамат натрію став широко застосовуватися і здобув популярність у усім світом. Його щоденне споживання на планете достигло 200 000 тонн.



Технологічні рекомендації

 Глутамат натрію (глютамат натрію) використовується як інтенсифікатор, що посилює смак основного продукту. Ця добавка широко використовується під час виробництва концентратів супів, соусів, консервів, чипсів, крекерів, майонезів, кетчупів. Вона застосовується під час виготовлення страв із м'яса, риби, птиці, овочів, бобових, посилюючи їх природні смакові особливості. Смак глутамата натрия специфічний «м'ясний» відчувається за концентрації від 0,03% і понад. Його доцільно використовувати під час приготування виробів з низькосортного та морозива, яке під час зберігання частково втратило свої первинні властивості, а також у разі застосування соєвих білків і інших замінників м'яса.

Під час виробництва ковбасних виробів і напівфабрикатів глутамат натрію додають у куттер або заважавку одночасно з сіллю і спеціями під час приготування фаршу.

Для виготовлення продуктів із свинини, яловичини, баранини та конини глутамат натрію(глютамат натрію) додають у шприцувальний розсол; під час виробництва шинки оболонці — в зайву або масажер.

Кількість глутамата натрия під час виробництва ковбасних виробів, продуктів з свинини, яловичини, баранини, конини, напівфабрикатів і д. становить 0,05-0,15 % до маса сировини. Під час виробництва консервованих морів та рибопродуктів закладка глутамата натрия дещо вище та становить від 0,1 до 0,5%. Він може додаватися в продукт разом із сіллю. Дозування солі водночас зазвичай зменшують на 10%. Оптимальний прояв «глутамінового ефекту» спостерігається в слабокислому середовищу — за pH 6,5 - 5. В кислішим середовищем ефект посилення смаку знижується, а при рН 4 втрачається зовсім.

Глутамат натрію внесен в перелік сировини в ГОСТ 18487-80 «Блюда консервовані обідні для спец. споживача. Технічні умови», ГОСТ 50847-96 «Концентрати харчові перших і других обідніх страв швидкого приготування. Технічні умови», ГОСТ 7457 «Консерви рибні. Паштеты. Технічні умови».

Основні
Вага2000 г
Країна виробникКитай
Користувальницькі характеристики
ВиробникКитай
  • Ціна: 94,95 /кг
  • Мінімальне замовлення: 25 кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner