Пропіонат кальцію Е282 (Calcium propionate, кальцій пропіоноволів) — являє собою одну з похідних пропіонової кислоти з хімічною формулою C6H10O4Ca. Зовні харчова домішка Е282 — це порошок або гранули у формі кристалів білого кольору. Пропіонат кальцію не має запаху, причому чудово розчиняється у воді. Незначно розчиняється в спиртах, не розчинний в ацетоні, бензолі.
Властивості пропіонату кальцію Е282:
У харчовій індустрії використовується як консервант, збільшує терміни придатності продукту, запобігає розвитку бактерій і грибків. Збагачує кінцеві продукти кальцієм.
Пропіонова кислота (консервант E282) повністю засвоюється організмом.
Сфера застосування:
- Для консервування харчових продуктів і захисту їх від утворення різних бактерій і мікроорганізмів
- Виробництво соусів із сої, оцту
- Сир і аналоги сиру (для поверхневого оброблення)
- Виробництво м'ясного фаршу та м'ясопродуктів
- У виноробстві використовується для гальмування процесу старіння напоїв
- У хлібопекарній промисловості використовується як антимікробний агент — інгібітор, що пригнічує ріст цвілі та грибків, сприяє продовженню терміну придатності готового продукту:
— хліб (пшеничний) нарізаний, розфасований, хліб житній для тривалого терміну зберігання
— хліб зі зниженою енергетичною цінністю, здобна випічка та борошняні кондитерські вироби, живиться
— хліб (пшеничний) розфасований для тривалого терміну зберігання, кучечка великодня, різдвяна
Дозування визначається такими чинниками, як кислотність і вологість, для продуктів із низьким pH необхідна менша кількість пропіонату кальцію:
Білий хліб, булочки, здоба |
150-300 г на 100кг муки |
Темний хліб, булочки, здоба |
150-350 г на 100 кг муки |
Пиріг (тесто, наповнювач) |
120-300 г на 100 кг тіста або наповнювача |
Фруктовий пиріг |
100-300 г на 100 кг тіста |
Творчий пиріг |
100-220 г на 100 кг тіста |
Бісквіт |
220-350 г на 100 кг теста |
Шоколадний пиріг |
300-400 г на 100 кг тіста |
СПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ І РЕКОМЕНДОВАНЕ ДОЗУВАННЯ:
Пористе, бісквітне тісто, випічка — додавати пропіонат кальцію в премікс або на фазі дозрівання тіста зі інгредієнтами, що залишилися. Не додавати на визріле бісквітне тісто.
Представляємо Вам високоякісний продукт — пропіонат кальцію, як Універсальний засіб проти картопляної хвороби хліба. Ця харчова добавка пригнічує розвиток спор бактерій, що викликають захворювання, а також цвілі в хлібобулочних і мучених кондитерських виробах. Це чудова властивість продукту дає змогу виробляти хліб і хлібобулочні вироби в пакованні з тривалим терміном зберігання.
Переваги використання пропіонату кальцію:
- запобігає утворенню цвілі на поверхні готових виробів
- підвищує ферментативну толерантність
- зменшує час ферментації
- покращує м'якість готового виробу
Дозування: 0.1 - 0.4% до маси борошна.
Спосіб застосування: змішати з борошном.
Використання пропіонату кальцію Е282 не призводить до змін технологічного процесу, ніяк не впливає на смак і запах готових виробів, не замінює покращень для борошна.
Основні | |
---|---|
Виробник | F |
Країна виробник | Італія |
- Ціна: 2 700 ₴/мішок
- Спосіб упаковки: Мешок 20 кг