

Мальтит (мальтитол) - це натуральний високоочищений сахароспирт (полиол). Мальтит зустрічається в природі в різних фруктах і овочах. Деякі кількості мальтіта також знайдені в листі цикорію і в обсмаженому солоді.
Мальтит володіє приємним солодким смаком по інтенсивності майже рівним (90%) звичайного цукру. Мальтит, як заміна цукру, за своїм фізичним характеристикам найбільш до нього близький (розчинність, солодкість, в'язкість сиропу, температура плавлення, зниження температури замерзання і підвищення температури кипіння розчину), що робить мальтит найзручнішим технологічно.
Мальтит підходить для виробів, де холодні ефект сахароспиртов небажаний, наприклад, для шоколаду або у випічці, так як має низький освіжаючий ефект, схожий зі звичайним цукром.
Мальтит є одним з найменш гігроскопічних сахароспиртов, так що його можна використовувати в більшості приміщень без осушення повітря. Мальтит не схильний до грудкування при зберіганні.
Калорійність мальтіта в два рази нижче, ніж калорійність цукру, а, отже, він може бути використаний у виробництві дієтичних продуктів для контролю ваги тіла.
Мальтит захищає зуби від карієсу, пригнічує активність карієсогенних бактерій
Мальтит переноситься травною системою без побічних ефектів у два рази більших дозах, ніж сорбіт, викликає газоутворення і діарею при передозуванні.
Головна користь мальтіта для здоров'я полягає в тому, що вона має низький глікемічний індекс, що не викликає різкого підвищення рівня глюкози в крові, а отже підходить для дієтичного і діабетичного харчування.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Вага | 1000 г |
Форма випуску | Розсипний |
- Ціна: 220 грн/кг